De Bosan Gymnastics Cup

Wat ooit is begonnen als klein toernooi in 1995 is uitgegroeid tot een internationale wedstrijd dit jaar. In de loop der jaren hebben dan ook veel Topturnsters deelgenomen aan de Bosan Gymnastic Cup. Dit alles gebeurt onder de bezielende leiding van Sylvia Minnen. Zij is het dan ook die zich met hart en ziel inzet voor dit toernooi. Ook in 2011 doen er weer turnsters uit Zwitserland mee.

De Bosan Gymnasctics Cup is een Turnwedstrijd die ieder jaar in december in Woerden wordt gehouden en waarbij per toestel ingeschreven kan worden. Zo worden ook de prijzen verdeeld. Ook is er de "Bosan Cup" per toestel te winnen voor de beste turnster uit de verplichte oefenstof t/m 12 jaar en de vrije oefenstof vanaf 13 jaar uit zowel de 1e divisie, 2e divisie en Topsportniveau. Daarnaast is er nog een Parenwedstrijd, hierbij turnt een turnster uit de verplichte en een turnster uit de vrije oefenstof als paar een wedstrijd. Van beide turnsters worden over de vier toestellen de punten bij elkaar geteld en het paar dat de hoogste totaalscore haalt wint de Bosan Gymnastics Cup.

Het verhaal van Sylvia Minnen

Vanaf 1985 werd er in Gouda een wedstrijd gehouden dat heette de Velocitas Cup. Na 10 jaar dat te hebben georganiseerd stopte de vereniging hiermee. Daar ik als trainster al die 10 jaren aan die wedstrijd had meegedaan met mijn turnsters vond ik het zon leuke wedstrijd die ik voort wilde zetten.

Sinds 1995 zijn we daarom begonnen met een toernooi dat heette toen nog de Butterfly Cup. Het toernooitje werd toen nog gehouden in de Driesprong in Zoetermeer. Een kleine hal, waar we dus ook maar 3 toestellen konden houden. Door er toch een nieuwe draai aan te geven, kwam Ilse Mulder met het idee om er een Parenwedstrijd aan toe te voegen.

Het toernooi groeide snel en we moesten uitwijken naar een grotere hal. Bosan Sport uit Haaksbergen is de grote sponsor achter het toernooi, vandaar dat de naam werd veranderd in de Bosan Gymnastics Cup.

Sinds 2007 mogen we ons prijzen dat het eindelijk een internationaal toernooi is geworden. Ook dit jaar zullen er buitenlanders uit Zwitserland deelnemen. Mijn droom is altijd geweest dat de BGC een internationaal toernooi werd met een groot aantal deelneemsters. Die droom is nu denk ik wel uitgekomen. Ook dit jaar zullen weer ruim 350-400 turnsters hun sportieve prestatie laten zien.